Undeva in Bucovina, nu departe de raul Râsca, pe un drum comunal, rasare o casa a carei poveste nu o stim in totalitate.

Am zabovit 30 de minute privind-o in gol si incercand sa inteleg ce o fi gandit proprietarul cand a hotarat sa o pastreze in forma ei actuala, dar mai curios sunt la ce s-a gandit cel care a construit aceasta casa.

Umbla vorba prin batrani, ca pe vremuri, daca aveai fata de maritat in schimb casa ta era urata (netraforata, nedichisita, neingrijita) greu veneau petitorii la poarta.

Oamenii gospodari se cunosteau dupa cat de plin era hambarul, cat de curat era in curte si cat de ingrijita era casa.

Astazi, este greu sa construiesti o casa noua dar cu aer de casa veche, si asta nu doar din pricina oamenilor care nu au educatie cromatica si estetica, ci si din cauza tuturor materialelor de tip, BCA, tamplaria PVC, tabla pentru acoperis in diverse culori nespecifice etc., care ne-au invadat piata.

Sa faci o casa frumoasa, noua, dar cu aerul de pe vremuri, nu e mai scump, dimpotriva, daca esti atent si daca esti indrumat de unul sau mai multi specialisti, cum ar fi un arhitect, un designer de interior, un peisagist, sau pur si simplu poti vizita sate ca, Alma Vii, Viscri, Cund si nu numai pentru a te inspira.

Vei constientiza ca e foarte simplu sa pastrezi si sa intretii o casa veche.
Faceti case simple si de bun gust, de care sa se bucure copiiii si nepotii vostri.

Semnat Daniela Sterea si Marian Sterea, doi copii ai satului.

Daca nu este prea mult, va asteptam si pe contul nostru de instagram, link in primul comentariu.

Lasă un răspuns